тел за връзка 0889/556 787

 Промоционални цени за бойлери Атлантик   
- 50 л - 141.00 лв с ДДС
- 80 л - 154.00 лв с ДДС
- 100 л - 173.00 лв с ДДС
 Безплатна доставка до дома

atlantic1

sn2 sn3 sn4

Следгаранционен сервиз за ремонт на всички видове бойлери.

За повече информация и заявки за ремонт, позвънете на посочения

дежурни телефони:

0895/524 358

0886/572 322

boileri

 

Свързване на аноден тестер

Оценете
(2 гласа)

Свързване на аноден тестерСвързване на аноден тестер се извършва чрез зануляване на корпуса на бойлера. Самият аноден тестер е така наречената анодна защита или аноден протектор. Целта на анодната защита е да намали корозивните процеси във водосъдържателя на бойлера. Намира приложение при емайлираните и поцинкованите водосъдържатели. Това се постига като се монтира специален протектор, наречен анод. Анода се изработва от магнезиева сплав. Защита сработва при пълен бойлер с вода.

Свързване на аноден тестер

Самият тестер позволява да се следи състоянието на анодният протектор (анода) и при нужда да се замени с нов. Анодният тестер има скала на която се отчита ефективността на антикорозионната защита. Вграденият аноден тестер има два сектора, зелен и червен. Анодните дигитални тестери показват степента на износване при включен водонагревател . При обикновените анодни тестери замерването се показва, след ръчно замерване. За да се замери се натиска бутона „тест“. Обикновено при износване и нарушаване на целостта на анода се налага неговата смяна. Смяната на протектора се извършва след демонтаж на фланеца на бойлера, към които е монтиран нагревателя. Важно е смяната на протектора да се извърши навреме и със същият анод като големина и параметри.

Анодна защита на бойлер схема

Анода, водата и балона на бойлера създават галваничен елемент, чиито ток насочва разтварянето на метала към анода, вместо към произволна точка от водосъдържателя на бойлера. Това води до „изяждане“ на анодният протектор вместо самият водосъдържател. За да функционира правилно анодната защита е необходимо единствено и само корпуса на бойлера, както и самият водосъдържател да са занулени или заземени.

В противен случай ползата от анодна защита е нулева. За да запазите бойлера си в добро състояние е редно да се замерва поне веднъж годишно състоянието на анодната защита. При нормално състояние на защитата тока от от анодният протектор трябва да е между 5,5 мА и 16 мА.

Сервиз за бойлери София предлага ремонт на бойлери по домовете, доставка и монтаж на бойлери, свързване на бойлер към ел мрежа, свързване на бойлер към водопровода, смяна на нагревател, смяна на на термостат и термрегулатор.

Анодна защита на бойлер Теси цена от 18,99 лв без ДДС.

Прочетена 5965 пъти

Най-нови референции

DSCF0612a