тел за връзка 0889/556 787

 Промоционални цени за бойлери Атлантик   
- 50 л - 141.00 лв с ДДС
- 80 л - 154.00 лв с ДДС
- 100 л - 173.00 лв с ДДС
 Безплатна доставка до дома

atlantic1

sn2 sn3 sn4

Следгаранционен сервиз за ремонт на всички видове бойлери.

За повече информация и заявки за ремонт, позвънете на посочения

дежурни телефони:

0895/524 358

0886/572 322

boileri

 

Инсталиране на проточен бойлер в София

Оценете
(5 гласа)

Инсталиране на проточен бойлер Инсталиране на проточен бойлер на ниска цена

Инсталиране на проточен бойлер се извършва от специалист монтажник на електрически бойлери след изчисляване на нужните параметри на електрическият кабел и подаваната мощност. Услугата може да се срещне още като монтаж напроточен бойлер или свързване на малък бойлер. Проточен бойлер се инсталира най-често за баня и по-рядко на мивка в кухня или умивалници. При монтаж в баня бойлера трябва да е далеч от директните пръски на водата от душа или чучура на умивалника. Проточните бойлери имат мощност от 3,5 kWдо 28 kW, като най-слабите се наричат тип „Юнга“ и се използват за кухни. Монофазните проточни бойлери за баня са със средна мощност от 7,5 kW до 12 кW. На пазара се предлагат и проточни бойлери за баня със слушалка, които работят без налягане и захранват с топла вода само слушалката. 

Инсталиране на проточен бойлер, правила и изисквания

За да инсталирате проточен бойлер, било то монофазен или трифазен е необходимо да имате достатъчно сечение на електрическият кабел и да изчислите правилно подаващата електрическа мощност. Подаваната мощност се определя при откриване на партидата от електроразпределителното дружество. Мощността се замерва към таблото на имота и от електро таблото към токовият кръг на бойлера. Монтажа на проточен бойлер се извършва от правоспособно техническо лице. Уреда трябва да бъде правилно свързан към водопровода и електрическата мрежа, което единствено гарантира неговата безопасност при експлоатация. Незаземени и незанулени електрически проточни бойлери за баня или за кухня са опасни за експлоатация.

Изчисляване и закупуване на проточен бойлер

Всеки ел бойлер има определена електрическа мощност. Захранващият електрически кабел трябва да има възможност за безпроблемна работа на определената мощност плюс презапасяване от 20% над тази стойност. Отделно от това класа на електрическият автоматичен прекъсвач, както и неговият номинален ток трябва да отговаря на мощността на проточният бойлер.

Монтаж на бойлер на стена

Монтажа на бойлера към стената се извършва с дюбели и винтове от комплекта на бойлера. При липса на такива се набавят от специализиран магазин. бойлера се невилира и никога не се оставя легнал или наклонен. Спазват се изискванията за безопасност на производителя. 

Свързване на бойлер към водопровод

Захранването с вода се извършва посредством тръби или гъвкави връзки, като се спазва посоката на водата и сечението на тръбите. Обикновено преди и след бойлера се монтират спирателни кранове. Използват се ъглови спирателни кранове от месинг. Не използвайте евтини спирателни кранове с ниско качество, има опасност от наводнения.

Свързване на бойлер към ел мрежа

Всеки проточен електрически бойлер има защита срещу поражения от електрически ток клас І. Токовият кръг към които се свързва проточен бойлер трябва да е три проводен при захранване 230 V и пет проводен при захранване с 380 V. Проводника трябва да е от специален тип и да не се прекъсва от електрическото табло до бойлера. Препоръчително е използването на ДТЗ (дефектно токова защита).
Доставка и монтаж на проточни бойлери дза баня Теси, Дипломат и Елдом.

Сервиз за ремонт на бойлери София предлага продажба и достака на нов бойлер, ремонт на бойлери по домовете и косултация при избор на нов бойлер или профилактика на стар такъв. 

Сервиз за монтаж на бойлери София предлага продажб и доставка на нов бойлер с осигурен монтаж и гаранция. 

Прочетена 9091 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Най-нови референции

DSCF0612a