тел за връзка 0889/556 787

 Промоционални цени за бойлери Атлантик   
- 50 л - 141.00 лв с ДДС
- 80 л - 154.00 лв с ДДС
- 100 л - 173.00 лв с ДДС
 Безплатна доставка до дома

atlantic1

sn2 sn3 sn4

Следгаранционен сервиз за ремонт на всички видове бойлери.

За повече информация и заявки за ремонт, позвънете на посочения

дежурни телефони:

0895/524 358

0886/572 322

boileri

 

Терморегулатор за бойлер

Оценете
(4 гласа)

Терморегулатор за бойлер или термостат за бойлер е устройство което замерва и подържа работната температура на водата в бойлера. Устройството може да бъде механично или електронно. Правилнната работа на термостата и защитата гарантират безопасността на уреда.  Всички терморегулатори замерват водата посредством сонда от където затварят или отварят веригата към нагревателя. Така терморегулатора коригира температурата на водата спрямо предварително зададените му стойности, като измерва температурата там където е разположена сондата. Масово разпространени са капилярните терморегулатори и RTS релетата. Това са релета с комбинирани терморегулатор и термозащита в едно тяло. Последно време вече са модерни платките и електронните терморелета. 

Терморегулатор за бойлер схема на свързване

свързване на терморегулатор за бойлерЕл схема за свързване на терморегулатора е показана на всеки терморегулатор, като с 1 и съответно 2 са обозначени вход и изход на фазата. През терморелето преминава фаза, която се управлява от електроника или биметална пластина. Всеки терморегулатор има настройка на температурата, която се настройва ръчно. Крачетата или клемите на терморегулатора могат да бъдат обозначени с L или N съответно за фаза и нула. При свързване на терморегулатор на бойлер задължително се спазват обозначенията. Термостатите от тип RTS имат изводи за глим лампа, която сигнализира за състоянието на веригата към нагревателя.

Естествено схемата на свързване може да е различна при различните бойлери. Възможно е терморегулатора да е свързан с контактор и други контролни релета, но това се използва при бойлери с по-мощни нагреватели и големи обеми за промишлени цели. Терморегулаторите имат различен диапазон на настройка и технически характеристики, но при всички съдове под налягане максималната температура е 74 градса. Терморегулаторите за бойлери не могат да се заместват с друг тип терморегулатори от печки, котлони и фурни. Работната температура там е различна! При подмяна на термостат на бойлер е желателно да се използват само оригинални резервни части или заместители по препоръка на производителя. Не се позволява работа на бойлера без реле!!!

Смяна на терморегулатор за бойлер

Преди смяната на релето се извършва задължителна проверка на терморегулатора на бойлера. Сервиз за ремонт на бойлери София разполага с оригинални терморегулатори за всички марки бойлери предлагани на българският пазар: терморегулатор за бойлер Теси, терморегулатор за бойлер Елдом, терморегулатор за бойлер Дипломат и други марки. Извършваме доставка и подмяна на терморегулатор за бойлер. Ремонт на бойлери по домовте за град София, както и доставка и монтаж на бойлери. Винаги след смяната на релето се извършва настроика на термореглатор на бойлера! 

Терморегулатор з бойлер цена от 48,77 лева с ДДС.

Техник за бойлер при повреда на бойлер тел 0895012345. Бърз ремонт на бойлери за София. 

Надежден ремонт на бойлери с гаранция.

 

Прочетена 7912 пъти

Най-нови референции

DSCF0612a