тел за връзка 0889/556 787

 Промоционални цени за бойлери Атлантик   
- 50 л - 141.00 лв с ДДС
- 80 л - 154.00 лв с ДДС
- 100 л - 173.00 лв с ДДС
 Безплатна доставка до дома

atlantic1

sn2 sn3 sn4

Следгаранционен сервиз за ремонт на всички видове бойлери.

За повече информация и заявки за ремонт, позвънете на посочения

дежурни телефони:

0895/524 358

0886/572 322

boileri

 

Монтаж и демонтаж на бойлер

Оценете
(2 гласа)

Монтаж и демонтаж на бойлер

монтаж и демонтаж на бойлерМонтаж и демонтаж на бойлер се налага при смяна на бойлера поради повреда или нужда от по-голям бойлер и повече топла вода. Смяната на бойлера може да се извърши от вас или от оторизиран сервиз. Ако не искате новият бойлер да е отново същият, като марка, размери, габарити и начин на монтаж (хоризонтален бойлер, вертикален бойлер или подово стоящ бойлер) е желателно да повикате професионален сервиз за консултация. 

Демонтажа на стар бойлер е свързан с изключване на бойлера от електрическото захранване, откачане на електрическият кабел (задължително изолирайте електрическият кабел след демонтажа), спиране на водата към бойлера, затапване на изводите, отваряне на бойлера с цел източване, демонтаж на крепежите и техните контри и сваляне на бойлера. Демонтажа има своите особености и при свалянето внимавайте!

Монтаж и демонтаж на бойлер от сервиз за ремонт на бойлери София

Монтажа на бойлера е огледално действие на демонтажа, но с малка особеност. При монтаж на нов бойлер трябва да смените дюбелите, куките, спирателните кранове и меките връзки или фитингите на тръбите (при захранване с тръби от водопровода). Фитингите са холендър или преходни връзки. При повечето монтажи на нови бойлери се налага пробиване на нови отвори в стената, за монтаж на дюбелите и новите куки. Монтажа на нови куки се налага, поради различните отстояния за закрепване на новият бойлер. Понякога отворите и диаметъра на крепежните елементи съвпадат, но това са не повече от 5% от случаите. Пробиването и оразмеряването на новите отвори не е сложно и трудно, поне при новите бойлери. На кашона на всеки нов бойлер има шаблон, които само налагате и очертавате. Ние ви препоръчваме да не се дупчат два нови отвора, а само един нов, а другият отвор да се използва. Понякога се налага да монтирате бойлер на стена от гипсокартон, итонг или друга много тънка тухлена стена. В такъв случай препоръчваме монтаж на бойлер на таван, посредством тавани планки захванати с анкерни болтове. Подобен монтаж е много здрав и сигурен. Препоръчваме го предимно при хоризонтални бойлери разположени над тоалетна, мивка или врата, където има по продължително присъствие и преминаване на хора и при нестабилни стени.

Продажба и монтаж на бойлери  с безплатна доставка

Ние предлагаме доставка на нов бойлер, ремонт на стар бойлер на място, монтаж и демонтаж на бойлер, както и извозване на бойлери. Работим със всички марки бойлери. Разполагаме с оригинални резервни части, директно от пройзводителя на заводски цени.

Предлагаме безплатна консултация при избор на нов бойлер.

 

 

 

Прочетена 3989 пъти

Най-нови референции

DSCF0612a