тел за връзка 0889/556 787

 Промоционални цени за бойлери Атлантик   
- 50 л - 141.00 лв с ДДС
- 80 л - 154.00 лв с ДДС
- 100 л - 173.00 лв с ДДС
 Безплатна доставка до дома

atlantic1

sn2 sn3 sn4

Следгаранционен сервиз за ремонт на всички видове бойлери.

За повече информация и заявки за ремонт, позвънете на посочения

дежурни телефони:

0895/524 358

0886/572 322

boileri

 

Монтаж и демонтаж на бойлер

Оценете
(2 гласа)

Монтаж и демонтаж на бойлер

монтаж и демонтаж на бойлерМонтаж и демонтаж на бойлер се налага при смяна на бойлера поради повреда или нужда от по-голям бойлер и повече топла вода. Смяната на бойлера може да се извърши от вас или от оторизиран сервиз. Ако не искате новият бойлер да е отново същият, като марка, размери, габарити и начин на монтаж (хоризонтален бойлер, вертикален бойлер или подово стоящ бойлер) е желателно да повикате професионален сервиз за консултация. 

Демонтажа на стар бойлер е свързан с изключване на бойлера от електрическото захранване, откачане на електрическият кабел (задължително изолирайте електрическият кабел след демонтажа), спиране на водата към бойлера, затапване на изводите, отваряне на бойлера с цел източване, демонтаж на крепежите и техните контри и сваляне на бойлера. Демонтажа има своите особености и при свалянето внимавайте!

Монтаж и демонтаж на бойлер от сервиз за ремонт на бойлери София

Монтажа на бойлера е огледално действие на демонтажа, но с малка особеност. При монтаж на нов бойлер трябва да смените дюбелите, куките, спирателните кранове и меките връзки или фитингите на тръбите (при захранване с тръби от водопровода). Фитингите са холендър или преходни връзки. При повечето монтажи на нови бойлери се налага пробиване на нови отвори в стената, за монтаж на дюбелите и новите куки. Монтажа на нови куки се налага, поради различните отстояния за закрепване на новият бойлер. Понякога отворите и диаметъра на крепежните елементи съвпадат, но това са не повече от 5% от случаите.

 Пробиването и оразмеряването на новите отвори не е сложно и трудно, поне при новите бойлери. На кашона на всеки нов бойлер има шаблон, които само налагате и очертавате. Разбир се може размерите и отстоянията да се прехвърлят и без шаблона само с ролетка или метър.  Ние ви препоръчваме да не се дупчат два нови отвора, а само един нов, а другият отвор да се използва. Понякога се налага да монтирате бойлер на стена от гипсокартон, итонг или друга много тънка тухлена стена. В такъв случай препоръчваме монтаж на бойлер на таван, посредством тавани планки захванати с анкерни болтове. Подобен монтаж е много здрав и сигурен. Препоръчваме го предимно при хоризонтални бойлери разположени над тоалетна, мивка или врата, където има по продължително присъствие и преминаване на хора и при нестабилни стени.

Продажба и монтаж на бойлери  с безплатна доставка

Ние предлагаме доставка на нов бойлер, ремонт на стар бойлер на място, монтаж и демонтаж на бойлер, както и извозване на бойлери. Работим със всички марки бойлери. Разполагаме с оригинални резервни части, директно от пройзводителя на заводски цени.

Предлагаме безплатна консултация при избор на нов бойлер.

Сервиз за боййлери София предлага монтаж на бойлер на цени от 90 лева ....демонтаж и монтаж на бойлер цена от 148,00 лева. 

Смяна на бойлер - демонтаж и монтаж на бойлери София с гаранция!

 

 

Прочетена 6089 пъти

Най-нови референции

DSCF0612a